Değerli Basın Mensupları,

Derneğimizin öncülüğünde kurulan ve üyesi bulunduğumuz Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu’nun (EGE-BRDF) 14 Nisan 2018 tarihinde düzenlemiş olduğu olağan kongresine 13 Nisan 2018 tarih-25 nolu yönetim kurulu üyelerimizin oybirliği ile katılmama kararı aldık.

Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu yönetim organlarında İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği hiçbir yönetim kurulu üyesi yer almamaktadır.

Bu tarihten sonra Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyon’un almış olduğu ve bundan sonra alacağı herhangi bir kararı derneğimizi bağlamamaktadır.

Derneğimiz şu an Bursa Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (Bursa BAL-GÖÇ), Kocaeli Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-TÜRK), Kartal Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği (İstanbul) ile Yalova Balkan Göçmenleri Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği birlikte Genel merkezi Bursa’da bulunan Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonunu (BGF) aktif üyesidir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 12/10/ 2018

İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği